Glöggrester kan bli god efterrätt

Idag ska jag fungera som kock, det är ju jätteinne i teve. Ni har kanske sparat en flaska med glögg eller rätt mycket glögg. Ni har inte velat bara hälla ut innehållet. DÅ kan ni göra världens goaste efterrätt. Hur? Jo, ni köper först en påse med torkad frukt och en eller två clementiner och en citron. Häll upp 3 dl glögg i en kastrull och lägg i påsen med torkad frukt men plocka bort  katrinplommonen, dom ska läggas i senare. Skär tunna skivor (använd potatisskalare) av halva citronen och lägg i, koka det hela i först 20 minuter, lägg sedan i katrinplommonen och koka ytterligare l0 min, alltså sammanlagt 30 minuter. Skala clementinerna och lägg klyftorna eller skär ut bitar av frukten och lägg i det hela. Häll upp i en skål och serverade den kall med vispad grädde. MUMS!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback