Ordningsbetyg i skolan

Tidning efter tidning, radio, teve diskuterar ordningsbetyg som skulle återinföras i skolan
efter att ha varit avsomnat i decennier. Det kan tyvärr tror jag stjälpa mer än det hjälper.
Kommer det om det är sänkt med i slutbetyget så hänger det ju med livet ut. Trots kanske att den som busade som barn och ung blir en stadgad och skötsam person. Det slutbetyget hamnar nog i soporna skulle jag tro. Synd i så fall. Men jag förstår att det är jobbigt i skolorna. Jag vet när jag började som lärarvikarie (ja, Vikarien vann ju årets dokumentärfilmstävling och fick en guldbagge) för ca 30 år sedan
och såg eleverna springa fram och tillbaka i klassrummet, en del satt och läste veckotidningar med ryggen åt katedern. Jag frågade då häpen och oerfaren av dagens skola: Är jag på mentalsjukhus?
- Nej, svarade en elev, men fröken (som man sa då till den kvinnliga läraren) kan ta plats där sedan.
Och jag höll med. Men nog var det jobbigt många gånger att vara lärare. Detta att ägna så mycket tid att få lugn och ro i klassrummet, så att eleverna kunde lära sig något de hade nytta av, var jättekämpigt.
Och värre verkar det vara idag, vilka "slagsmål" det kommer att bli mellan lärare och elever om
läraren har rätt att ta mobilen. Ojoj. Men den som lever får se.

Kommentarer
Postat av: Mariane

Att man ens kan tvivla på att det måste återinföras ordningsbetyg är en gåta. Den s.k.FLUMSKOLAN har tillåtits alltför länge ! Tror i stället att det är nödvändigt att redan som barn få lära sig hur man skall vara. Ingen arbetsplats senare i livet skulle tolerera oordning ,nonchalans - i värsta fall våld !
Skola är ett lärosäte - ingen barnkammare !

2007-02-05 @ 17:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback