Jonestown - från början till slutet

Egentligen hopplöst denna härliga sommarkväll att man sitter inne och ser på teve, men ikväll var det ett måste.
Hela kvällen blev ettans. Först gulliga och kloka danska barn ser på kärleken bl a och sedan Planet Earth som imponerade stort som vanligt och så till sist denna hemska dokumentär "Jonestown - från början till slutet".
Det verkar bara vara galningar som har makt att binda en massa människor till sig. Men det här var helt förskräckligt, visserligen hade jag hört talas om sekten och vad som hände tidigare men här fick man ju se nästan allt i detalj. Men jag förstår inte varför man kallar det självmord när de 900 i sekten dog, ingen av dem ville dö men tvingades ju av denne hemske Jim Jones och hans beväpnade vakter. Men jag fick inte riktigt klart för mig slutet.
En senator? Ryan blev ju skjuten när han besökte sektens stad, Jonestown, och hans stab besköts likaså. En kvinnlig reporter blev skjuten berättade hon men hur gick det till när hon och de andra journalisterna räddades.
Mobiler fanns ju inte då. Och hur de som intervjuades men som var medlemmar i sekten klarade sig fick jag inte heller klart för mig. Jag undrar om det finns någon bok om denna sekt och dess hemska öde?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback