Sverige kommer att sjunka som en sten

Jag tror att när de präktiga, punktliga, arbetsamma och hederliga l0-, 20- och 30-talisterna är borta kommer
Sverige att sjunka som en sten.

Kommentarer
Postat av: Exonymia

Hej Lisa!
Sverige kommer att sjunka, inte som en sten, men vi kommer att bli fattigare, helt enkelt därför att världsekonomin ser ut som den gör; kapitalisterna drar österut. Vi är för dyra. Så ser kapitalismens logik ut.
De unga idag är grundlurade och skuldsatta upp över öronen. Det kommer att bli den största krisen, när de inser att det inte hjälper att skrika på "staten".
Jag är född 1956 i Norrlands inland och hade en tuff uppväxt rent ekonomiskt. Det är vi som kommer att klara oss bäst. Vi som kan göra kålpudding och plocka lingon, bygga fågelholkar och titta på fjärilar. Eller vad tror du? Fast du kanske bor i Stockholm och gillar opera och golf? ;=)

2007-05-21 @ 20:08:35
Postat av: Mariane

Kapitalism är ingen nyhet -- inte avundsjuka och girighet heller. Tekniken som gjort att mäniskor kan förflytta sig o se "vad andra har" har skapat en global avundsjuka - alla skall ha lika bra. En fin men omöjlig tanke - vissa människor jobbar mer o kan mer - alla är absolut inte lika ! Sverige är redan en bit i utförsbacken - alltför många söker sig hit o vem skall försörja dem ? Bor i Stockholm o gillar Opera o tennis (ej golf!) men gör i alla fall min mesta mat själv, även kåldolmar - plockade även lingon, då jag orkade gå i skogen !
född 1923

2007-05-22 @ 18:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback