Rosa bandet-kampanj

En ny kampanj för att samla in pengar till forskning om bröstcancer är på gång. Behjärtansvärt men ger mer pengar resultat? Pengar borde menar jag först och främst gå till att utbilda och minska bristen på mammografiexperter, som saknas för närvarande. Vidare tycker jag att alla som drabbas borde följas upp noggrannare. Själv tror jag att bc kan uppstå hos kvinnor som är stresserade av olika skäl men som försöker dölja detta genom att visa upp ett glatt ansikte, stressen sätter ner immunförsvaret och DÅ slår cancern till. Jag tror själv inte att en stark kvinnokropp med starkt psyke får bröstcancer. Jag tänker då t ex på en söt och omtyckt inte så ung sångstjärna som fick bc för något år sedan. Detta att försöka att alltid se ung och söt ut trots att man närmare sig
50 kan vara väldigt frustrerande och underminera kroppens immunförsvar och vips så har vi en helt oväntad bc.
För  länge sedan skrev en amerikansk professor Le Shan att de som knyter näven i byxfickan drabbas lättare av cancer. Att alltid försöka undertrycka psykiskt vad man egentligen tycker och tänker är säkert också en bov i dramat.
Men, men vi hoppas verkligen att många insamlade forskningspengar leder till ett positivt resultat åtminstone så småningom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback