Äntligen regn men inte kallt!

Igår den 30 juli kom regnet till Stockholmstrakten och det blev rikligt, precis som behövdes, och vidare sjönk temperaturen till rätt behagliga nivåer. Men jag höll mig inomhus. Idag den sista dagen på sommarmånaden juli lyser solen delvis men det blåser kraftigt. Nu mår säkert grönskan ordentligt mycket bättre trots att jag från mina fönster ser björkar som gulnat. Och hur ska augusti bli? Det vet guskelov ingen än, inte ens jag som tror allt är förutbestämt!

Take that-konsert med Robbie Williams

Spelade på lördagkvällen in konserten med Take That o Robbie Williams i Manchester. Men jag blev besviken (såg bara en kort stund)
på inspelningen men blev besviken på RW som tidigare varit min idol efter det att jag hört honom sjunga Feel i ett visst sammanhang. NU när han fått en söt fru och en liten dotter verkade han vara så ilsken och arg. Ibland förstör framgång människor.

Polishelikopter utanför mitt köksfönster!

Häromdagen hördes ett väldigt motorbuller utanför mina pga hettan öppna fönster och till min häpnad såg jag en polishelikopter landa på fältet utanför!!! Varför? Jag vet inte, har inte läst något om det i de tidningar jag köper. Men en man satt i gräset och poliser kom ut ur helikoptern och pratade med honom, som förblev sittande! Men så kom en polisbil och hämtade mannen. Men vad han gjort?? Och varför hämtades han o t o m blev jagad av en polishelikopter??
Har tyvärr ingen aning. Men här i västra förorten sker mycket som är brottsligt och varför? Det vågar jag tyvärr inte säga.

Blev nästan lurad på Kappahl

Handlade den 18 juli fina trosor på Kappahl, lämnade en femhundrakronesedel + en 20a o en tiomynt och fick en krona tillbaka, då trosorna kostade 129 kr. Linkade sedan bort till Hemköp o handlade kundvagnen full med olika varor. Tittade när jag stod i kön i min plånbok, där det bara låg en tjuga!!! O, jag glömde mina hundralappar hos Kappahl, tänkte jag lämnade den fulla kundvagnen och begav mig i rask fart bort till Kappahlsbutiken. Nej, du fick 4 hundralappar av mig sa biträdet när jag undrade var mina fyra hundralappar fanns. Men dom fanns inte i plånboken o inte i väskan, ingenstans! Efter en stund sa dock biträdet att hon inte var 100%-igt säker att hon lämnat mig de 4 hundralapparna men då måste hon räkna kassan och var tvungen att först skaffa en ersättare, hon ringde efter en sådan, och sedan höll hon på på olika sätt och till allra sist sa hon att det fanns en differens och efter ytterligare ett tag, då jag nästan var svimfärdig i hettan som rådde kom hon med "mina" 4 hundralappar och bad så hemskt mycket om ursäkt men dete var ju lika mycket mitt eget fel att jag inte kom ihåg att säga till om hundralapparna när jag var där. Linkade bort till Hemköp, där kundvagnen med min shoppingvagn stod kvar och NU kunde jag betala varorna. Det var med en stor lättnadens suck. I fortsättningen får jag se upp.

Födelsedagsmiddag

Min sambo fyller år i morron men när det är så hett vill jag inte gärna gå på restaurang. Man vet inte hur dom har det i köket där när det är så hett. Så jag har lovat bjuda på middag, lite enkelt, kycklingklubbor men det är jättegott. Vinet bjuder nog min sambo på. Läste i DN idag att färskpotatisen inte är bra och jag håller med. Skalen brukar annars gå av när man sköljer potatisen men inte nu. Tror inte att den är svensk den har väl som all annan mat åkt jorden runt!! Till dessert blir min hembakade tårta. Hoppas han blir nöjd också med sina presenter. Lite kul saker tycker jag själv.

Kvinnoskönhet

Läser i gårdagens Dagens Nyheter att en kvinna måste vara vacker ända in i döden!!! Visst är det så, dagens kvinnor är livrädda för att se gamla ut med rynkor o gråhåriga och vi kvinnor måste erkänna att unga, vackra tjejer är väldigt eftertraktade och minst av äldre män.
Jag tänker kanske då speciellt på Maria Montezami i Svenska Hollywoodfruar, hon och hennes likar kom unga och vackra till USA och blev snabbt upplockade av rika äldre män, ja, t o m av unga rika män. Läste också en rolig grej i Dagens Nyheters Namn & Nytt-sida där en förskräckligt tecknad kvinna frågar sin man vad han tycker hon ska skönhetsoperera och hon räknar upp flera olika grejer men då svarar mannen att då är det bättre att byta henne helt och hållet!! Ja, många äldre män gör sig av med sina åldrande fruar och skaffar sig nya, unga vackra som vill bli rika och leva lyxliv. Ja, så är den hårda verkligheten.'

Vad har jag en blogg för??

Tyvärr vet jag inte hur man gör för att få folk att läsa ens blogg. Skriva intressanta saker men OM man inte har något intressant att skriva mer än att det är väldigt varmt i sommar osv vad gör man då? Lägger ner bloggen förstås. Förut kunde jag läsa något som hette Nybloggat och då skrev jag en kommentar om det och då fick jag flera som läste vad jag skrev. På Twitter där jag skriver kommentarer till SVTs artiklar har jag gjort ca 700 kommentarer och fått nästan 3.000 som gillat vad jag har skrivit men hur visas dessa kommentarer? Nowhere, tyvärr.

Urtrött

Såg på en sspännande film Takers på trean, mycket skjutande som vanligt i amerikansk film men spännande, slutade först strax före 12 o sedan kunde jag förstås inte sova!! Men jag älskar thrillers och deckare men ska förstås inte sitta och titta till mitt i natten! Men idag lördagen den 12 juli 2013 är vädret härligt soligt och också lugnt!! Är hemma idag och vilar mig!

Vilken sommarkväll den 11 juli!!

Ikväll gav min sambo och jag oss iväg till Åkeshovs Slottspark väster om Stockholm o tittade på den av Parkteatern anordnade gratiskvällen med den franska Cirkus-Cirkörgruppen Lido. Massor av människor som satt i gräset på filtar och åt och åt och drack. Tyvärr hade vi inget med oss varken att dricka eller äta, vi gav oss iväg alldeles för tidigt, ja, för tidigt när vi såg hur människomassorna promenerade in så var vi jätteglada över våra fina bänkplatser. Och denna franska grupp var helt fenomenal att att klättra och uppföra allahanda konster på lina osv. En helt underbara kväll i det fagra vädret + att få sitta i lugn och ro o titta på gruppens fenomenala uppträdanden!

Vad beror sommarens hemska hetta på?

Jag tror att hettan som häromdagen på min balkong +44 gr, olidligt, och nu i Californien i USA +över 50 gr!!! En sån hetta går knappast att uthärda! Jag tror att vi människor ligger bakom klimatförändringen! Vår bekvämlighet genom allt bilåkande och ökningen av jordens befolkning!
I oktober förra året hade vår planet 7 miljarder!! invånare och om ett tiotal¨ år 2050 ska vi vara 9 miljarder!! Jordens resurser räcker inte till, allt fler kommer att svälta och framförallt för att vi ska rädda oss någotsånär så behöver bilanvändandet minska betydligt.