Klimathotet!

Jag skrev på fb om vad jag läst i min morrontidning om klimathotet efter att klimatforskarna samlats här i Stockholm för att diskutera frågan. Att det är vi människor som orsakat den otäcka uppvärmningen av jorden är en verklighet trots att många inte tror på det. Men ingen av mina vänner skrev någon kommentar om vad jag påpekat. Jag blev väldiigt besviken. Någon borde ha reagerat och kommit med en kommentar men de som följer mig tror visst inte på klimatförändringarna som är så tydliga!! Trist!

En aning sol men kallt

Som sagt nu har hösten kommit för att stanna. Men skönt i alla fall att komma ut o handla lite idag. Träffade en person på bussen som liksom jag såg på dokusåoor, t ex The Bachelor. Ingen av mina vänner ser på sådant "skräp" så det var roligt att det fanns någon annan som också tittade. Igår relativt sent såg jag en fruktansvärd film The Kingdom på sexan. Trots allt skjutande överlevde huvudpersonerna som vanligt i USA-filmeer.

Hösten är här 2013

Idag har det varit ett verkligt ruskväder, regnigt och blåsigt, så jag har hållit mig inne hela dagen. Pratade med en jätteduktig väninna som städar och städar på landet samtidigt som hennes o hennes mans våning inne i stan renoveras. Hur orkar hon? Men jag är tokig med att baka. Idag har jag bakat 9 jättegoda muffins med nektarinbitar i. Samtidigt bakade jag ett litet matbröd med en liten bit jäst som legat i kylskåpet ett bra tag. Helt otroligt vad lite jäst man behöver egentligen. Jag frös in det nybakade brödet och s¨å
skriver jag på när bakningen skedde o sedan tar jag ut efterhand.
Fattar inte varför jag har börjat baka som jag gör. Det finns mycket annat att göra härhemma, dammande t ex. Men det är så tråkigt.

NU är hösten här, tyvärr!

Idag, söndaagen den 22 september, är det mulet o kyligt så idag stannar jag inne med gott samvete. Vi har ju varit bortskämda med att ha sommarhetta långt in i september men NU verkar det vara slut. Det stod artiklar i DN idag om miljön och att havet kan stiga flera meter!!
Ska snart läsa den. Jag har alltid varit orolig för miljön, då jag nästan alltid ser på teves dokumentärer om just miljön. Och jag är pessimistisk, vi dvs jordens befolkning håller på att förstöra vår planet!!

Artikel till Lärarpensionären

Idag har jag skrivit färdigt min artikel till Lärarpensionären nr 4 om min målarhobby. Jag har tack vare min sambo kunnat skicka med bilder på
tavlor som jag har målat. Ska bli spännande att se vilka redaktören till tidningen väljer. Jag har målat av förorten där jag bor men också kopierat kända målningar av van Gogh m fl. Tidningen kan läsas av alla pensionerade lärare som är med i vår pensionärsförening över
hela landet och det gör det extra spännande att bli publicerad!

Min avslagna framtand

Att bita av en framtand är inte roligt. Mitt sötsug gjorde att jag bet i en mandelskorpa, hård som järn, och naturligtvis gick en framtand sönder. Fick en provisorisk tand som satt fast i 2 månader, sedan ramlade den av förstås, sedan satte en tandhygienist fast en provisorisk tand som höll i ett halvt år!! men så bet jag som vanligt förstås i en kola, trodde det var marsipan och då gick tanden av förstås. Fick en ny tandinsättning, en vecka senare gick den också av och nästa gång tog det bara 4 dagar!! betalade 1.500 kr!! Jag var förstås glad att den provisoriska tanden höll över min sonsons 20-årskalas men när jag kom hem, ramlade den av. Nu har jag ett hål mitt fram, ser inte roligt ut, men i morron ska tandhygienisten sätta
fast tanden igen. Det är inte roligt, alla mina väninnor har bra tänder!!

Inte glad idag den 2 sept

I morse när jag vaknade, hade jag ont i hjärttrakten. Blir väldigt orolig då. Sedan ramlade min provisoriska tand av vid frukosten. Efter bara en vecka!!! Måste ringa men orkar jag gå dit igen? Får se hur jag känner mig. Tandläkaren blir väl jättesur när jag ringer.