Dardels tavla

Förlåt men i detta finanskrisens tidevarv fattar man ju inte att någon kan betala 25 miljoner!!!! för en tavla. Denna summa skulle man kunna lägga på äldreomsorgen och göra mycken nytta!! Vågar köparen ha denna tavla på en vägg? Tror inte det, Så den får väl stå i något bankfack.

Invigningen av Friends Arena i Solna

Min sambo o jag tittade på tevesändningen av invigningen av Friends Arena som kan ha 60.000!!! åskådare. Men vi var båda glada att vi inte hade köpt biljetter, dyra, för att vara på plats. Det räckte mer än väl att
se det via teverutan. För min del tyckte jag att det påminde om Olympiadens avslutning i London men det var förstås Colin Nutley som höll i arrangemanget o han är ju från England. Till vår överraskning var det mycket som handlade om oss svenskar och vår kultur. Får man visa fram den så här mycket numera? Men jag uppskattade verkligen det. Men hur mycket uppftattade de som satt högst upp av hela arrangemanget? Inte alls förstås som vi som tittade via teve. Men det är klart att många ville vara på plats vid invigningen o kunna berätta för barnbarnen kanske.

Trött på Svenska Hollywoodfruar

Sista avsnittet av Svenska Hollywoodfruar gick ikväll o jag tittade på det men jag blir så ilsken på mobbningen av Gunilla Persson. Visserligen är hon speciell men jag har verkligen tröttnat på Maria Montizami som är med överallt med sin underliga dialekt. Ska skriva en insändare till Expressen om vad jag tycker.

Vilken fruktansvärd deckare!

Började att se på Arne Dahls deckare på ettan Ont blod men hu den kunde man inte bara se, när man hörde hur seriemördaren som jagades mördade sina offer. Hu!!! Får se om jag kan se den om den går lite tidigare i repris. Blev annars glad idag när jag i min dagstidning läste att deckaren Broen som handlade om Öresundsbron i vars närhet jag växte upp fick pris FÖRE Homeland som annars har fått så många priser.

Utröstningen ur X-factor på fyran

Spelar det yttre någon roll när det är sångtävling som i X-factor på fyran på fredagkvällar? Ja, jag tror det för Frida som åkte ur var så oerhört tråkigt stylad. Hon såg ut som en söndagsskolefröken i en grå urtrist klänning och en konstig tantfrisyr. Hon sjunger ju jättebra men som sagt
gjorde ett mycket trist utryck i den outfiten.

Hur vågade han???

Tittade i teve på filmen om denne österrikiske våghalsen Baumgarten som hoppade från nästan 4 mils!!! höjd ner till marken. Helt otroligt.
Och spännande att se när han hoppade ut och föll fortare än en sten
ner mot jorden!! Och vilken tur han hade! Det minsta reva i dräkten han
hade på sig och han hade dött bums!! Den risken tog han ändå när han utförde hoppet. Waooo!

Homeland vilken fruktansvärd film!!

Homeland har börjat säsong nr 2. Jag såg första säsongen men blev verkligen uppskrämd. Det handlade om en marinkårssoldat i USA som hade tjänstgjort i Afgahnistan och övergått till islam!! Han hyllades som hjälte när han kom tillbaka till USA o familjen efter
att ha varit fånge i flera år, 8?, i Afgahnistan men egentligen var
han en förrädare som verkade arbeta åt talibanerna!! Orkade egentligen inte se den här omgången men en teveresencent hyllade den o jag spelade in o såg den senare men den är lika kuslig nu som då. Orkar jag se fler avsnitt? Vet inte.

Det blev balettdansösren Chenon!

Ja, nu vet jag, det blev balettdansören Chenon. Jag gillade honom också jättemycket men kanske Cyrrus hade behövt pengarna bättre. Cyrrus var helt självlärd och jag fattar inte hur han på kort tid kunde lära sig dessa svåra "rutiner" som man säger på amerikanska. Men Cyrrus kommer säkert att tjäna rätt mycket pengar ändå, då många danskompanier säkert vill anställa honom.

Ikväll får jag veta!!

Ikväll sänds finalen i So you think you can dance? i femman och jag
är jättenervös. Det skall bli en killvinnare o en tjejvinnare och de två killarna som är kvar gillar jag jättemycket, så vem som än vinner blir jag lessen för den som förloras skull. So you think you can dance? är en helt underbar tävling, där de absolut topparna blir kvar till slut. Tidigare valdes bara en vinnare men nu är det alltså två. Det är inte bara det att man ser helt otroligt tjusig dans, åtminstone på slutet, man får också höra härlig musik!! Men, men snart, snart vet jag!!

Project Runway nu i Sverige!!

Project Runway sänds nu också från Sverige med svenska deltagare och det var klart att jag skulle titta på den fantastiska dokusåpan och det som var kul var att allt var in i minsta detalj kopierat från USA men alltså med svenska deltagare!! En recensent i en kvällstidning som avskydde Top Modelprogrammen tittade och blev imponerad och det måste man! Dessa designers ska med lite pengar skapa klädesplagg på kort tid och man häpnar när man ser resultaten. Oj, så skickliga också svenska designers är. En helt underbar dokusåpa men också
rätt deltagare åkte ut. Den klänningen hon hade tillverkat var verkligen dålig!