En härlig sen julmiddag

Den 28 dec hämtades vi av min son till hans vackra villa som var elegant upplyst o bjöds där på massor av godsaker, t ex små mackor med äkta gåsleverpastej. De ni. Så blev det rostat bröd med obs äkta löjrom, gud så gott, och sedan var det istället för julbord en helt underbar kycklingrätt med ris och som efterrätt den ljuvligaste äppelpaj man kan tänka sig med tjock vaniljsås. Ja, jag glömde förstås att säga att när vi kom bjöds vi på champagne!!
Så var det julklappsutdelning och min gulliga svärdotter fick en av mig inköpt alldeles för stor tröja i svart, fin kvalitet, men hon sa att det gjorde ingenting. Gulligt. Vidare hade vi köpt en mycket dyr och fin flaska vin till min son o hans hustru. Hoppas dom tyckte det var bra. Till min glädje var den mörkblå tröjan jag köpt till min son rätt storlek. Kl halv 11 åkte vi hem i taxi och hissen som var underlig när vi åkte ner fungerade nu tack och lov som vanligt!

Julafton 2013

För första gången på många år firade min sambo och jag julafton ensamma. Min son med familj skulle åka till hans hustrus familj men kom alla tre med en vacker julgrupp. Jag satte igång tvättmaskinen så snart jag gick upp. Sedan bakakade jag ett matbröd o åt min vanliga lunch o sov ca l timme. Så blev det dags för Kalle Anka och det var faktiskt riktigt roligt när man kunde sitta och titta i lugn och ro men filmen med morfadern skippade vi. Jag såg istället på en svart-vit film från år 1946, kul att se en film från 40-talet. Sedan var det dags för vårt lilla julbord, men det var ändå en hel del, prinskorv o långkål, sylta o rödbetor, griljerad skinka i skivor, ost i olika former och hembakt bröd, gott med julöl till, sedan blev det kaffe med hembakta kakor och sedan såg vi på olika teveprogram, en kul julkonsert på tvåan med Malena Ernman, som gjorde en häpnadsväckande volt i röd långklänning i programmet. Vi lyssnade också på en inspelad konsert med tysken Raabe och allra sist såg vi på midnatssmässan i Rom. Imponerande. Lade oss vid 12-tiden. Det var faktiskt skönt att slippa åka iväg någonstans.

Ska vi ses i jul?

Ja, jag undrar det eftersom jag ALDRIG hör något från mina barnbarn Josefine, Fredrika och Jacob inte heller från deras mamma Anna-Karin.
Jag har köpt en del julklappar men vad gör man, ska jag som farmor behöva ringa och höra OM DOM VILL KOMMA HIT NÅGOT I JUL?
Usch, vad jag är besviken o sur!

Programmet Homeland på SVT1

Igår kväll såg vi sista avsnittet av det spännande och välspelande programmet Homeland och till min stora förvåning hängdes en av huvudrollsinnehavaren Brody av iranska män. Det ska bli nya avsnitt men, men hur går det utan Brody, inte lika spännande tycker jag. Men den kvinnliga huvudrollsinnehavaren i programmet kallad Carrie är oerhört bra och har fått en Emmy för sina prestationer i programmet. Det blir väl henne vi får se i fortsättningen då. Läser i min morrontidning att Brodys dotter i filmen kallad Dana har fått många näthatare och det fattar åtminstone inte jag. Hon spelade trots sin ungdom jättebra.

Luciadagen fred den 13 dec.

Orkade inte gå upp tidigt och klä mig till Lucia som tidigare år utan
gjorde kvällen före iordning en tallrik med hembakta lussekatter, pepparkakor, russinkakor m m och klippte ut ett rött hjärta där jag önskade min sambo en fin Luciadag. Somnade efter en som vanligt mycket sömnlös natt frampå morronen o sov till över 8. Min sambo hade blivit glatt överraskad. Tyvärr hade en vas med vita amaryllisblommor vält över matbordet och nästa, tack o lov bara nästan hade vattnet i vasen runnit ut över köpta julklappar. Me, men skrockfull som jag är var det också fredagen den 13 då en massa olyckor ska hända. Ja, förresten det hade varit storm! i Norrland, stormen Ivar, som hade förstört massor av träd och tak hade blåst av osv. dvs fred den 13 blev en otursdag för många!

Mandelas minneshögtid o Nobelfest

Denna gråmulna vinterdag med ett par plusgrader är det mycket på teve. Från kl knappt halv 11 sändes ett jättelångt program från Minneshögtiden efter Nelson Mandela. Jag satt o såg programmet ett par timmar. Sedan åt jag lunch o vilade en stund o sedan bakade jag klenäter som blev goda men misslyckade till formen o sedan såg jag förstås på slutet av minneshögtiden för Mandela. Nu väntar Nobelprisutdelningen om en dryg halvtimme. Den måste man ju se. I mitten på 50-talet blev jag inbjuden till Konserthuset där prisutdelningen skedde och traskade iväg i snösörjan i lång klänning. Man skulle förstås vara festklädd en sådan kväll. Det var mycket smickrande att få vara med på utdelningen MEN numera ser jag ju utdelningen via teve och då ser och hör man bättre. Men det är ett trevligt minne. Teve fanns inte i våra liv då!!

Natten mellan 5 och 6 dec utanför Helsingborg

Ringde min klasskamrat Gullan som bor utanför Hbg och hon berättade att det var den värsta natt hon hade varit med om!! Hon hade inte vågat sova något alls på natten, teveantennen hade blåst ner från taket!! Men tack och lov hade hennes ström inte gått så hon hade fortfarande varmt i huset. Här i Stockholm är det relativt mycket snö och -5 gr. Trist, trist. Jag är ingen vinterälskare.

Vilken hemsk snöstorm vid namn Sven!

Ett tag trodde jag att vi inte skulle få någon snövinter eftersom november var så mild men så glad fick jag inte bli.Här i Stockholmstrakten har det snöat och stormat hela dagen den 6 dec! Men vid den skånska västkusten, där jag växte upp, har vattnet stigit 1 m och kommer att enl experter stiga ytterligare till 1,7 m. Jag tänker på min klasskamrat som bor i sin vinterbonade sommarstuga strax utanför Hbg och nära havet hur det har gått för henne. Jag är också den som tror på klimatförändringar.

Barnens ESC igår den 30 nov

Tittade av en händelse på barnens ESC dvs samma tävling som går varje år för vuxna men nu var det för barn. En 11-åriga flicka från Malta vann!! Men annars var det bara öststater som var med o de röstade förstås på varandra. Men oj vad de här barnen var elegant och dyrbart klädda, dom kunde verkligen tävla med de vuxna i ESC. Tävlingen ägde rum i Kiev i Ukraina, så öststaterna tar över västern nu. Förr var ju England, Frankrike och Tyskland med. Sverige var med men kom långt ner på prislistan, annars var Nederländerna det enda västland förutom Sverige som var med.