"Porrsurfa i fel sällskap" vad är det och vad är rätt sällskap?

Jag beundrar mycket DN:s chef för ledarredaktionen Niklas Ekdal särskilt när han skriver objektivt men idag när jag läste hans artikel "Möten i rondellen" hajade jag till för hans uttryck "porrsurfa i fel sällskap". Vad menar han
med det och vad är i så fall rätt sällskap? Men själva artikeln gick ut på att man inte kunde lagstifta mot vissa företeelser i samhället, t ex mot kött, porr, skattesänkningar och religiösa kraikatyrer. Men ändå, vad menar han?
När är det rätt att porrsurfa och med vem?

Deal or no deal?

Man undrar ju varför man denna mörka och dystra höstlördagkväll sitter och tittar på Deal or no deal. Efter ett par goda glas vin blir man ändå en aning mera positivt inställd men numera är det pengar, pengar som gäller.
De båda tävlanden erkände att de var med bara för att få mängder av pengar, helst 5miljoner kronor. Den t'ävlande denna kväll kändes åtminstone för mig irriterande, hatar egentligen sådana där hurtfriska typer  och därför
kände man, skäms, en viss tillfredsställelse att de stora pengarna uteblev. Tvärtom det blev en löjeväckande summa på 20 kr. Vissa personer, som måste menar jag vara födda med en hel del tur och kan få i mina ögon rätt ansenliga belopp så där på någon timme i dettta program. Jag själv har inte det minsta tur i spel och spelar därför inte på någonting.

Dystert grått och svart!

Vintern i Sverige är inte rolig, det är mörkt och trist, men hur är modet just nu om man går och tittar efter höstplagg
i något modehus? Grått, grått, svart, svart! O, vad jag längtar efter rött, grönt, gult och blått, ljusblått. Man blir glad av färger men inte om man nu ska kalla det färg grått och svart. Vad tänker dessa designer, är dom så dystra själva eller vad? Och det är ju inte  heller bara kläder, kuddar, möbler, svarta eller gråa. Själv är jag omodern och har en visserligen gammal men klargul plyschsoffa, en soffa som aldrig blir utsliten men lyser upp i det grå höst- och vintermörkret. 

Bloggarnas makt

Bloggarna är många oerhört många och är man det  får man makt. En storbloggare visaar upplägget och småbloggarna följer efter. Då kan det bli farligt.eller jättebra beroende på omständigheterna. Vi ser ju nu i Burma där militärjuntan verkar börja bli skrajsen, genom vår nya teknik kan ingenting hållas hemligt. Jag tror kanske inte att munkarna hade + befolkningen hade vågat marschera som dom har gjort om dom inte visste via tekniken att
dom har stöd från hela världen. Men bara för att man är s k storbloggare så kan man väl ändå undvika att
stöta dolken i folk.  Men jag håller med, hämnd kan var ljuv.  

Storbloggaren Alex Schulman

Läser i morrontidningen att storbloggaren förolämpat en annan jounalist som också arbetar på Aftonbladet. Ja,
denne Alex han gör allt för att uppmärksammas, han trampar hänsynslöst på alla mer eller mindre ömma tår.
Själv blev jag riktigt ilsken när han påstod att den skånska dialekt som talar var en KRÄKDIALEKT. Det är klart
att man blir sur när man blir förolämpad, visserligen påstod AS i ett mail till mig att han bara "skojade", egendomligt skoj när man hela tiden förolämpar folk och tror att man har rätt till det (yttrandefriheten) och
dessutom TJÄNAR MASSOR AV PENGAR på det. Är "förnedringsvärlden" här för att stanna, för detta sätt att behandla människor blir alltmer utbrett. 

Top Model Stockholm

Trots feber och huvudvärk så måste man ju titta på Top Model Stockholm, där ikväll den vackraste åkte ur tävlingen och dom absolut fulaste fick vara kvar. Varför hon åkte ut? Hon ville inte klippa sitt långa vackra hår. Mentorn
eller vad man ska kalla honom, en amerikan var obeveklig, hon skulle åka ut. Vet han inte hur mycket av ens personlighet som sitter i håret. Men jag förstår inte juryns fåniga bedömningar, dom låter ibland helt galna.
Man ska vara sig själv, man ska kunna föreställa den och den och hur de stackars tjejerna än gör är det fel,
Men bilderna kan bli fantastiska men det är mer sminkets och fotografens förtjänst. Jag tycker att det borde vara ett föräldrauppror mot dom här tävlingarna som behandlar unga människor helt omänskligt! Idoljuryns bedömningar

är som västanfläktar.


Varför inte turista i Montreal, Kanada?

För att göra något när jag ligger i min sjuksäng, halvligger, så tittar jag i mina fotoalbum för några år sedan och
ser då helt fantastiska bilder från Kanades huvudstad Montreal. Det är förstås rätt många år sedan men jag minns att jag älskade Montreal. Varför? Jo, jag tycker att den är blandning av New York och Paris och vill man träna sin skolfranska, så är det många som talar franska i stan. Men jag läser aldrig om charterresor dit och jag undrar varför. I alla fall så rekommenderar jag en resa dit, vill man besöka Niagarafallen på samma gång så ligger dom ju vid USA:s kanadensiska gräns..

Varför hyresrätter?

Läser i City att ungdomar får det svårt att komma ut på bostadsmarknaden om alla lägenheter omvandlas till bostadsrätter. Själv har jag för ett tag sedan flyttat in i en nyproducerad hyreslägenhet, vars kvalitet måste jag erkänna inte motsvarar den höga hyran även om allt är nytt och fräscht tack och lov. Jag tycker att det är bekvämt med hyresrätt, går något sönder ringer man värdens representant och får felet lagat. Skönt. Jag har flera vänner
som bor i bostadsrätter och vilket jobb och vilka kostnader dom har när något går sönder. Dom måste reparera själva och köpa nytt etter ett tag. Och vidare så måste man som normalsvensk ta stora lån. Det är ju därför den amerikanska bostadsmarknaden har kommit i gungning, något som inverkar på övriga världen, då amerikaner precis som de flesta av oss får ta lån för att betala sin bostad.  Och vidare vill jag flytta, då säger jag bara helt enkelt upp våningen, slipper skaffa mäklare och ha en massa människor springande i våningen och stirra.
Nej, hyresrätt är bekvämt särskilt om man inte är ett dugg händig som jag.

Vilka härliga sångare!

Lilla Sverige har verkligen tack vare juryn? lyckats skaka fram helt fantastiska tävlingssångare i Idol, fullt i klass
med de som tävlade i USA. För egen del tror jag att det blir en manlig sångare som vinner i år igen. Ringde och röstade på min favorit, även om det fanns de som sjöng lika bra och kanske bättre? Det var verkligen svårt att skilja dem åt. Jag tror som sagt inte att tjejerna når upp till samma kvalitet men om jag kan se i morron så får jag se.

Medierna förvånade. Osynligt parti ger höga opinionssiffror

Vilket är bäst, om det talas illa om en eller det inte sägs någonting alls? Jag tror att det sistnämnda inte är så dumt.  Omtalad är silver, inte omtalad är guld för att travestera ett gammalt ordspråk.  Men jag håller inte med,
jag tror att det i längden är viktigt för politiska partier att synas i media, naturlöigtvis helst förmånligt, alltför mycken kritik är naturligtvis inte bra. Men vad beror egentligen tystnaden på,? Har opinionspartierna inget att komma med?
Då är det ju illa. Den som lever får se hur det går i fortsättningen.

Numera är journalistmakten den första och inte som för den tredje statsmakten

Visst har journalister enorm makt. Jag menar att det var de som fick två ministrar att avgå. Hur skulle annars vi vanliga dödliga veta om desa människors handlande? Och de allra flesta tror på det tryckta ordet och så håller man med journalisten och dess åsikter. Men det är oerhört skönt att vissa journalister är väldigt objektiva och
det förstår man när man läser dem. Journalister som kan bortse från egna fördelar för att arbeta för allmänhetens.
DN:s chefredaktör förstår inte i dagens DN varför man klankar på regeringen när det går så bra för Sverige.
Där gör han egendomligt nog ett misstag. Vi svenskar har det bra på många sätt MEN vi vill kanske inte ha det ännu bättre mer på de sämre lottades bekostnad. Vi är så hyggliga så vi får dåligt samvete menar jag och protesterar då¨trots att  vi själva som sagt får dett bättre. Och media vimlar ju av exempel på hur de sämst lottade får det ännu sämre och det gör i de flesta fall att vi inte kan glädja oss åt vår förbättrade ekonomi. Så som sagt journalister bestämmer över oss och vårt vetande om omvärlden.

Idoljuryn??

När man som jag med många andra tittar på de tävlande i Idol så engagerar man sig mer eller mindre för de olika personerna. Häromkvällen bad en av de tävlande att få hoppa av, hon insåg att det där att utsättas för mängder av människors tittande skulle vara jobbigt. Det var säkert klokt. Men då skulle hon genast ersättas av en annan.
Varför? Men så blev det och man kallade på nytt in en rar tjej som varit väldigt lessen för att hon blivit utröstad tidigare..
Hon fick därför ingen tid att repetera in någon sång men ändå, hon sjöng och sjöng bra. Hon fick beröm för sin sång av juryn men som sa att hon inte gått vidare. Tablå. Vad är det för mening att kalla in personer som tidigare fått försvinna för att de ska försvinna en andra gång? Underlig policy tycker jag. Den här rara tjejen hade säkert platsat lika väl som någon av de andra l6 som gick vidare.
Och så skulle vi tittare inte få veta vem av två killar som skulle in bland de 16 utvalda. Varför detta löjliga påhitt,
skulle programmet få fler tittare pga den här "lustigheten"? Det är säkert otroligt många som redan vet vem som går vidare.

Manliga konstsimmare, hu!

Jag älskar manliga dansare, om dom är bra, också klassiska balettdansare men hu för manliga konstsimmare,
hur i all världen kan karlar syssla med sånt, dom ser ju bara löjliga ut! Konstsim kan vara väldigt snyggt men då
ska det vara kvinnor i vackra baddräkter. Esther Williams var en berömd konstsimmerska som gjorde succé med sin konst inom filmen. När jag var tonåring var jag faktiskt med i min simklubbs konstsimgrupp, vi hade en hel del uppvisningar det var kul men också jobbigt, särskilt när vi gjorde kvarnhjulet, man hakade i varandra och bildade ett hjul som gick runt och det var rätt jobbigt när man låg i den nedersta delen av hjulet, man fick låta bli att kippa efter andan när man kom upp, för då skulle man le och se söt ut i sin färgade badmössa. Men karlar ser som sagt löjliga ut, kan verkligen någon tycka det är vackert? och det ska ju konstsim vara.

"Andra avenyn" serie i teve

Jag förstår inte detta att teve vill få unga människor att leva sitt liv via teverutan. Att sitta passiv i en tevesoffa och stirra på jämnåriga som är ute och roar sig och lever ett aktivt liv. Men jag hoppas att programmet inte får de unga tittare som SVT har räknat med utan att dessa är ute och lever egna liv med nöjen, träffa vänner, resa, se sig omkring osv. Enligt statistiken är det mest äldre människor som tittar på teve med all rätt. Människor som har varit ute och roat sig men nu är tillräckligt gamla för att tycka det är skönt med hemmakvällar.  Jag fattar inte den väldiga ungdomskulten. Vad beror den på? Är det pga teve att man ska vara ung och rynkfri för att duga? Undra på att fetma är ett problem här i landet och i andra västländer också förmodar jag. Visst är det vackert med unga människor och visst är åtminstone äldre kvinnor inte så kul att se på, rynkiga, gråhåriga, stapplande. Men, men de finns ju och bör få vara med när det gäller att skildra öden.

Bäste dansaren i USA:s So you think you can dance var ryssfödd och hade ingen chans.

Vilken spännande tävling, vilka underbara tävlanden och vilka fantastiska prestationer. Igår den 19 sept gick ett av de sista programmen, det var nu bara 6 tävlanden kvar men vad de presterade! Vilken njutning att se dessa skickliga ungdomar dansa till skön musik. Den absolut bäste dansaren var den ryskfödde Pascha, han hade karisma, smidighet och härlig skicklighet, hans två medtävlare gick ju inte heller av för hackor men två skulle röstas ut, en kille och en tjej och jag sa på förhand, trots att Pascha är bäst så kommer han att röstas bort. Varför?
Jag tror inte amerikanska folket (10,2 miljoner röster hade kommit in!) röstar på en med rysk bakgrund utan lägger sina röster på de som är födda och har vuxit upp i USA. Jag hoppas innerligt att Pascha förstod det. Även om jag ilsknade till. Nu återstår fyra, två killar och två tjejer och dom är formidabla men vem som blir USA:s nästa bästa dansare det kan jag inte ens spekulera i. Men vilken härlig upplevelse för tittarna att få ha sett utvecklingen hos dessa deltagare. Men i början var det nästan som i Idol, man fattade inte hur vissa personer trodde att dom kunde dansa  eller såg ut! Självkritik verkar det vara dåligt med hos dagens ungdom..

Vem röstar på socialdemokraterna?

Ja, det är väl s k riktiga arbetare, gruvarbetare, byggnadsarbetare, fabriksarbetar, busschaufförer, städare osv
människor med rel låga inkomster och tunga och trista jobb, men hur resonerar dessa personer som föräldrar?
Jo, mina barn ska inte välja samma trista och slitsamma yrke som jag, dom ska studera och "bli nånting". OK,
det gör barnen via en generös och billig utbildning och så blir dom ingenjörer, IT-konsulter, läkare, lärare osv
och vad händer då förstås? Dom gör den s k klassresan och skäms för och struntar i sina rötter, vill inte kännas vid dom och vem röstar man då på? Moderaterna så klart. Så socialdemokratin har ju vunnit, de arbetar ju för att få bort sig själva. För dom duger det inte att vara grovarbetare eller hantverkare, det är inte något som man är stolt
över tvärtom man skäms. Man är misslyckad.

Vad beror Alliansens sjunkande opinionssiffror på?

Nog tycker man att det är underligt att Alliansen får sjunkande opionssiffror när de sänker skatterna. Jag har min egen teori, svenskarna har alltid varit ett medkännande och hederligt folk och kanske nu när de får mer pengar
i sin redan förhållandevis välfyllda plånbok men läser och hör om hur de långtidssjuka och arbetslösa har det
får de dåligt samvete. Tidigare tog ju staten hand om de här problemen så man funderade inte så mycket på hur andra hade det utan tittade i plånboken och i lönekuvertet där staten roffade åt sig väl mycket, tyckte man. Men nu tror jag att gemene man tänker vad gör några extra pengar när man då ser hur mindre lyckligt lottade människor har det. Min teori alltså.

Robert Wells Rapsodhy in Rock vid Vaxholms fästning

Visst är det skönt att en kylig förhöstkväll sitta i tevesoffan och höra och se Robert Wells härliga show men det är klart att se den live och på nära håll hade nog inte varit så dumt men dyrt. Showen tyckte jag var härlig och en av de manliga sångarna, gud, vad hette han? Cepado något, alla känner väl till honom men inte jag, dock han sjöng gudomligt. Och fart och fläkt och stämning var det. Waoo. MEN det blir numera alltid ett men när jag ser på teve.
Varför? Jo, jag blir så ilsken på fotograferna som verkar vilja spela cirkusartister och hoppa upp och ner med kameran. Det blir de mest konstiga vinklar och man vill ju se de medverkande ordentligt. Antingen blir det närbilder
så man backar i soffan eller så blir det långt bort så man måste använda kikare.  Vem i 17 har hittat på att lära tevefotografer denna teknik? Ingen tittare är jag övertygad om gillar det i alla fall.

Art i DN "Greenspan varnar för kris!

Det är väl en sådan rubrik man har varit rädd för. Ekonomin blir sas överhettad och det är mycket man tycker är underligt, speciellt dessa bostadspriser och att människor köper bostadsrätter, flyttar aldrig in utan säljer den igen med en enorm vinst. Sådant kan ju inte gå i längden och alla dessa människor som lånar miljonbelopp, som måste betalas igen så småningom. Att bankerna kan låna ut sådana summor beror väl på att många av oss
är flitiga småsparare och sparar till en urusel ränta år ut och år in. Men om nu plötsligt inte de som har lånat kan betala av sina lån, vad händer då? Ja, jag är ingen ekonom men det behöver man ju inte vara för att förstå att då går det åt h-e. Ser på teve köerna i Storbrittanien till en bank som man tror går i konkurs och hur blir det med de sparade pengarna då? Vi får väl se vad som händer men kusligt är det.

Bakgrunden till ettans program Agenda

Såg för en gång skull på programmet Agenda som ikväll den 15 sept skulle innehålla något så brännbart som en intervju med konstnären Wilks med sin rondellhund och chefredaktören för Örebros Allahanda som publicerat rondellhundsteckningen men jag kunde knappt följa med vad som sas. Varför? Jo, denna otäcka bakgrunden där jättelika bokstäver till ordet Agenda gled förbi i ett i ett. Varför i all världen kan man inte ha en stilla och lugn bakgrund så att man kan koncentrera sig på vad som sägs. Jag kunde inte det helt enkelt.

Är Madeleines mamma skyldig till dotterns försvinnande och död??

Kvällstidningarna är fyllda med artiklar om den lilla oerhört söta fyra-åriga Madeleines försvinnande och ev död. Till allas vår häpnad skulle modern vara den skyldiga. Skulle det verkligen vara möjligt? Och vad skulle skälet vara?
I mina öron låter det helt osannolikt. Att man kan bli trött på sina små barn är ju inte egendomligt men döda dem?
Ja, det har ju hänt ibland och det finns kanske en hel del som trötta av nattvak och bekymmer TÄNKER i sådana banor men gå från detta till handling av en mamma med stora resurser tycker jag som sagt är orimligt. Vår kände
kriminalprofessor, som jag tycker har underliga teorier ibland som att vi nu inte vet vem som dödade Palme, tror benhårt på modern enl kvällspressen. Nog är det en hemsk och underlig historia och vem vet OM vi någonsin får veta sanningen.

USA-filmen "Wire" i teve 2 skrämmer mig rejält

En gråkall och blåsig fredagkväll är det skönt krypa upp i tevesoffan. Inte mycket att se men Expressens teverecensent skulle se "Wire" på tvåan. Så varför inte jag. Men hu vad den filmen skrämde mig. Varför? Den verkade nästan dokumentärisk och handlade om staden Baltimore i östra USA och de stora gäng som verkade där. Filmen 
visade mest kvälls- och nattscener med bråk och mord mellan gängmedlemmar. Polis dök upp då och då
men jag kunde knappast skilja dessa från gängmedlemmarna. Det svors enormt i alla visade miljöer och
jag blev skrämd. Är det så USA ser ut fn? USA som så många beundrar och ser upp till. Vad har hänt? Men jag minns min egen resa för ett antal år sedan i nordöstra USA där vi besökte vackra och fina miljöer men en dag
kom vi till Atlantic city och jag chockades av alla nerslitna och fula hus och att polisbilsirener ljöd i ett i ett och jag sa till min släkting som körde, här kan vi inte parkera, då blir ju bilen stulen meddetsamma. Vi skulle besöka de berömda spelhotellen. Då parkeringsavgiften var jättedyr satte min släkting bilen på en allmän parkeringsplats
utan avgift. När vi kom in i ett spelhotell fick jag nästan en chock, kontrasten var oerhörd, lyx, lyx, lyx överallt,
de stora vackra lamporna bländade en när man kom in från mörkret utanför. Men jag fortsatte att vara orolig
när det gällde bilen. Och frågade i en presentshop damen som stod där OM jag behövde vara orolig för bilen.
Hon frågade då var jag kom ifrån, Stockholm, Sweden, svarade jag. O, Stockholm svarade hon, den hemska stan, 
vi vågade inte gå ut från hotellet på kvällarna. (I översättn alltså) Där fick jag!! och blev kolugn med detsamma och mycket riktigt stod bilen kvar och vi kom lyckligt hem till hotellet. Men ändå, livet i Baltimore existerar inte här men vi är kanske på god väg?  

"Avgaser dödar fler än trafiken" art i DN

Många satte nog hjärtat i halsgropen när de läste DN i morse och fick vetenskapligt bevisat att avgaserna från trafiken dödar fler människor än själva trafiken. Länge har man ju hört talas om den dåliga luften i Stockholms innerstad men många fattar nog inte vidden av denna. Det var längesedan jag misstänkte att innerstadsluften
är farlig, kommer man från förorten då känner man ögonblickligen att luften är dålig när man kommer in i Stockholms centrum. Särskilt beklämd blir man när man ser alla unga mammor med barnvagnar, stackars ungar har jag tänkt länge. Det är verkligen skönt att bo i förorten även om det är långt till Stockholms centrum men att bo högt upp i ett nybyggt hus med skog alldeles intill det är härligt. Så fort jag kommer hem drar jag ett djupt andetag och är mer än nöjd med att bo som jag bor. Men snart kommer Förbifart Stockholm och förstör livet och den friska luften. Stockholms gröna lungor blir mindre och mindre. Trist.

Tjusigt med moderna och lyxiga restauranger

Var idag för första gången på den så omtalade nya restaurangen Josefina på Djurgården i Stockholm. Oj, vad jag blev impad! Stilfull lyx, vilka kristallkronor (om det nu var äkta kristall, men gnistrade gjorde dom) och vilka tak om de nu var gipstak med äkta stuckaturer eller bara i plast. Det såg äkta ut och hela inredningen hölls i de moderna ljusgrå och svarta färgerna. Utsikten från de stora fönstren var också helt underbar med slottet i bakgrunden. 
Maten var superb men hu så dyr, 90 kr tog man för ett glas vin, det var dyrt för mig. Efteråt när jag skilts från mina vänner gick jag ner en stund och satt på en bänk vid Djurgårdskanalen och tittade ut över båtar och simmande svanar. Vilken härlig stad Stockholm är ändå åtminstone på sommaren, tänkte jag belåtet..  

USAs nästa Top Model var absolut inte den snyggaste!

Tjejer som inte tycker att de duger utseendemässigt borde se på uttagningarna till USA toppmodell. De som är s k vackra röstas nästan bort omedelbart. Dock hängde en söt blond tjej som fick beröm varje gång av juryn med längst konstigt nog men röstades ut på slutet då fotografen Nigel som sitter med i juryn tyckte att denna blonda tjej
såg för gammal ut!!! Var hon 21-22? MEN hon berättade att hon var mamma och det låg henne förstås i fatet även om flera andra deltagare också hade barn. Man behöver nog ha några år på nacken för att orka med det tuffa modellyrket och tävlingen begärde tyckte jag det nästan orimliga  av deltagarna. Jag skulle vilja se ett program där deltagarna berättade om alla svårigheter de haft under tävlingens gång och dessutom om deltagandet i tävlingen ledde till jobb inom branschen. Uppföljningsprogram är rätt intressanta tycker jag.

16-åring nära dö av s k nollning

Man blir skakad när man läser om den tjej som vid en sk nollning före början av gymnasiet fått så mycket alkohol i sig att hon var nära att dö. Vad är det här? Ska någon behöva dö innan denna avskyvärda nollning upphör? Heder åt den stockholmsskola som idag ställer in alla lektioner för att just diskutera nollning och vad den kan innebära.
Ungdomar idag tror att de kan hälla i sig hur mycket sprit som helst och ändå förbli friska. Här kan inte nog upplysning sättas in, visa ordentliga bilder på de skador kroppen får om man dricker mycket när man är ung.
Och här behövs stränga förbud, jag är visserligen emot för mycket sådana men här går det nog inte med annat.
För egen del tror jag att medellivslängden kommer att minska i Sverige, som väl har en av de högsta i världen,
det gör den i Ryssland där det dricks kopiöst! 

Jobbigt att vara skrockfull

Vad beror det på att man är skrockfull? Tror man på någon ondskans makt, eller? Så t ex idag tyckte min sambo att vi skulle byta ut växterna, pelargoner, krasse m, på balkongen som finns i krukor som hänger runt om på balkongräcket mot ljung. Ljung är ju en höstväxt som står relativt länge och tål regn och rusk. Och snyggt är den också med ljuslila blommor. Men varför tvekade jag? Jo, jag har hört att man får inte ta in ljung i huset, det betyder olycka!! Och hur ska dom annars komma ut på balkongen?Jag köpte ändå 4 ljungväxter men sa till min sambos häpnad att HAN fick ta in dom och att jag skulle ställa ljungen utanför dörren!! Han fattade inte och trodde att jag hade blivit galen. Så jag försökte, lät dom först stå utanför dörren tills jag fått av mig ytterkläderna och skor och sprang sedan med växterna ut på balkongen där jag andades ut. Helt knäppt jag vet. DN:s journalist som varit stationerad i Ryssland berättade i en artikel att ryssarna var väldigt skrockfulla och då mailade jag till honom och berättade om mig, tog ett exempel Om jag hade glömt något när jag gick ut så kunde jag inte gå tillbaka och hämta det för det betydde otur! Då svarade han att man skulle enligt ryssarna titta sig i spegeln innan man gick ut igen om man hämtat det man glömt så var det OK. Tack och lov. Mötte honom av en händelse på DN:s utrikesdag och tackade honom väldigt. Han sa att många hade mailat honom om sin skrockfullhet, så jag är alltså inte ENSAM.

Den demokratiska döden

Jag tänker på vad den kristne operasångaren Pavarotti lär ha sagt innan han dog. Jag har haft en underbart liv och nu är Gud och jag kvitt. Något sådant sa han alltså. Nu fick han alltså "lämna tillbaka" livet och där drabbas vi alla lika oberoende av hur vårt liv har varit, hemlösa, miljardärer, kända och okända, alla får lämna livet utan att ta något med sig. Lever man vidare på annat sätt, många vill ju tro det men jag tvivlar. Jag har mist de jag älskat mest och inte det minsta tecken har jag i alla fall fått på att de skulle leva vidare och på så sätt kunna meddela sig med sina lämnade anhöriga. Nix. Men alla funderar vi på döden och hur det kan vara att ena dagen vara av kött och blod och andra dagen en hög aska.  

Ska Sveriges ungdomar vara en massa soffpotatisar?

Vad jag menar? Jo, SVT vill ha unga tittare, ungdomar som ska vara ute med kompisar och själva leva livet och INTE sitta stilla och stirra på andras liv via teverutan. I den kommande serien Andra Avenyn verkar ingen vara över 30 år, har dessa människor inga föräldrar, inga mor- eller farföräldrar? Och ändå VET SVT att den största gruppen tittare utgöres av äldre människor, människor som inte går ut på kvällarna ute då är hemma och ser på teve.
Men SVT måste ha unga tittare. Varför? Dessa blir också äldre och DÅ sitter dom också hemma och tittar på teve.
Så skapa serier där ALLA tittargrupper kan känna igen sig, det är trevligt att kunna identifiera sig med någon eller några man ser i teverutan. Snälla SVT, låt ungdomarna få vara ute i livet själva och uppleva sina egna liv och inte andras!

"Missnöjets mandat" ledarart i DN 9 sept 07

Dagens Nyheters ledarartikel handlar om varför Sverigedemokraterna vann terräng i senaste valet, då detta parti
inte visat någon aktivitet sedan representanter för partiet valdes in i mängder av kommuner. För min del tror jag
att många svenskar är missnöjda med invandrarpolitiken, man tycker att Sverige tar emot för många invandrare
jämfört med de övriga nordiska länderna och det enda parti som har denna fråga i sitt program är ju Sverigedemokraterna. Andra partier hade nog fått många fler röster om de hade vågat ställa upp i denna så känsliga fråga.

Min sköna hemstad Helsingborg

Jag älskar min barndomsstad, den ligger vackert vid sköna Öresund och är en kontinental stad nära Danmark,
har vackra parker, sköna stränder men vad är det som har hänt? Nästan dagligen matas man från media om
våld och mord därifrån, nu senast igår då en ung man sköts ner mitt framför ögonen på folk utanför den tjusiga
Knutpunkten som jag har passerat så många gånger på väg till Danmark eller till och från Stockholm med tåg eller flyg. Men nu avrättas någon mitt på ljusa dagen inför en massa människor. Vad är det som  händer? Har världen blivit galen?

Guldåldern över för den här gången?

Reproräntan höjs med allt vad det innebär av höjda boendekostnader m m. USA:s ekonomi försvagas vilket ger
återverkan på Europa och övriga världen. Det kommer att bli ett jättekaos tror jag. Ättestupan blir populär igen, de äldre är ju bara till bekymmer och kostnader och vad jag tror är att de yngre generationerna kommer inte att leva så länge som de som nu är gamla och det kan kanske vara bra??? Jag är pessimist som man kanske inte ska vara.

Otack är världens lön

Nog känns det trist när man har ställt upp för och stöttat någon eller några och dessa sedan kritiserar och klagar helt i onödan. Men ordspråket gäller fortfarande, eller hur?  

Förstår Idol-juryn

Egentligen skulle man skippa de första programmen i Idol, de när man har audition i olika städer, man blir bara sur och också förvånad. Har dessa människor ingen självkritik alls? Har de ingen spegel? Jag skäms när jag ser vissa personer hur dom uppträder och när juryn sågar dom förstår dom inte ett dugg. En kurs i självinsikt i teve behövs. Men ändå denna tävling har  framkallat sköna sångare även om alla vinnare inte blir artister för evigt,
men tänk på härlige Måns Z och Sebastian, Ola m fl. Förra årets vinnare minns jag inte namnet på! gillade honom inte men honom varken hör eller ser man i media.

USA:s designtävling Project Runway som visats i trean slut idag 5 sept

Vilken spännande tävling det här har varit, det är den tredje i rad som jag har sett och fängslats av. Vilka designtävlanden! Vilka kläder de skapat med ett minimum av pengar och tid. Idag var det final, 4 st var kvar och man har ju alltid sin favorit. Så hade också jag, Jeffrey hette han, blev gripen av hans historia, varit knarkare och försökt ta sitt liv men var nu gift och hade en liten kille och den historien grep mig. De fyra finalisterna skulle skapa en kollektion som skulle överraska, de hade fått 8.000 dollar och två månader på sig för att klara av detta. Och waoo
vilka kläder, vilken fantasi! Man blev stum av beundran och till min stora glädje vann Jeffrey!! Det unnade jag
honom verkligen. Men för de andra tre väntade nog fina designkontrakt. Känns vemodigt att tävlingen är slut
men man behöver ju inte sitta och stirra på teve hela kvällarna. Men jag undrar ändå varför kan man inte ha en sådan tävling i svensk teve? Vi är ju duktiga på mode och det skulle säkert finnas många som skulle vilja vara med och tävla. Men idén får kanske inte användas här. Synd i så fall.

Kuslig atmosfär

Jag tycker när man numera läser sin dagstidning eller ser på teve att börjar bli rädd även för att leva i gamla trygga
Sverige. Vad är det som händer och varför? Vågar man åka buss eller tunnelbana?

Sur på DN-erbjudande

Idag tisdagen den 4 sept hade DN ett tjusigt erbjudande, om man gick in på webben och anmälde sig så kunde man få två fribiljetter till genrepet på Rivierans guldgossar som snart har premiär i Stockholm. Toppen tänkte jag och skyndade mig in på webben, redan slut men nästa chans skulle komma kl 19. Kl 19 prick eller någon sekund över kom jag in till anmälningsblanketten och skrev in mina uppgifter. Fel kortnummer fick jag veta. Gick in i igen och skrev samma kortnummer, det var rätt skrivet redan första gången, fel kortnummer igen. Tre gånger försökte jag men nix. Sedan kom en sida upp att det inte gick att se sidan jag var ute efter. Gud vad jag blev sur. Ringa till DN kunde man ju inte göra, det var för sent och i morron ska jag arbeta hela dagen, så då går det inte.
Och jag som har prenumererat i många år. Men vad gör man? Blir som sagt sur förstås.

Ulrika By i DN: Bussa ihop dem bara, höghuskids - villabarn

Ulrika By, journalist på DN, är utopisk som tror att det går att utan svårighet "bussa" ihop invandrarbarn från höghusområden med villabarn i samma skolor. Tyvärr, tyvärr så är jag säker på att det är en utopi. Några höghuskids blir kanske integrerade men de flesta i båda grupperna kommer att vantrivas och hålla sig för sig själv. Lika barn leka bäst heter det ju och det är ett ordspråk som gällt i alla tider. Många invandrarbarn har dock klarat sig galant tycker jag, tänk på alla våra invandrarprogramledare, inte minst alla invandrarläkare som vi har.
Även invandrare har olika möjligheter inom sina egna grupper som överallt i världen annars. Men med tvång tror jag ingen blir hjälpt.Upp till kamp ny teveserie av Birro i ettan

DN:s teverecensent höjde den här serien till skyarna men hu vad jag tyckte den var tråkig. Nej, Birro ska nog hålla sig till nutiden som han känner till. Alla rökte överallt och hela tiden, så tror jag inte att det var. Vietnam uttalas med betoning på sista stavelsen och inte som första som man sa här. Researchen verkar dålig.

Sönderslagna busskurer i Stockholm

Visst blir man ordentligt arg när man läser och hör om hur vandaler åker runt bara för att slå sönder våra fina busskurer. Oj, vad man blev glad när dom byggdes upp, snygga, sköna mot regn och blåst och bänk där man kan vila sina trötta ben. Och så ska galningar förstöra för oss alla som väntar på bussar i regn och rusk. I dag läste jag i en tidning att man visst har fått fram något material som inte går så lätt att slå sönder men som ändå är snyggt.
Jättefint! Men under tiden försvinner miljonerna till att reparera de förstörda kurerna.

Varför kom duktiga Cissi och Martin så långt ner på poänglistan?

Jag har min egen förklaring, kanske helt fel. Andra dansen visade ju Martin o Cissi prov på breakdance, hiphop osv. moderna danser som Europas invånare tror jag var helt främmande för. Dom röstade på gamla hembygdsdanser och step dance osv som dom var vana vid i sina teveapparater och då fattade dom noll av vad Cissi och Martin gjorde. Vidare tycker jag att dom skulle ha litet mera lysande kläder, t ex Cissi i lysande gult och Martin i ljusblått, det hade klätt dom och det hade ju också visat dom svenska färgerna. Att något så tråkigt som det finska paret kunde vinna hela tävlingen är helt otroligt!

Invandardemostrationer mot svensk tidningsredaktion mm

Nog blir man besviken och upprörd när man i media ser och hör hur människor som lilla Sverige så generöst tagit emot då de flytt från usla förhållanden i sina hemländer nu demonstrerar mot tidningsredaktioner för publicerade bilder och dessutom att deras trosfränder i andra länder bränner svenska flaggor. Nu kommer väl SD att få vind i seglen när svenskarna känner sig besvikna och svikna

I DN idag 1 sept art "Moraliskt haveri" betr romanen "Myggor och tigrar"

Vilken reklam Maja Lundgrens bok "Myggor och tigrar" får ständigt och jämt. Själv har jag massor av olästa böcker, hinner aldrig, men MJ:s bok måste man ju köpa och läsa. Men det var utmärkt att den i boken såvitt jag förstår
oerhört oförskämt omtalade journalisten Dan Josefsson tar till orda i dagens artikel. Kvinnor är skickliga på att hämnas men MJ tycker jag går väl långt. Trots kritik mot Bonniers som givit ut boken så blir den en bestseller
av oanade mått, för vad vi läsare är så är det nyfikna och det lever ju säljarna på. Jag förstår förstås Dan Josefssons upprördhet och ilska att bli omnämnd på det oförskämda sätt som han blir i boken, citaten finns i artikeln i DN.