Stjärnorna på Slottet inte roligt den här gången!

Jag brukar gilla Stjärnorna på Slottet-programmet, såg förstås bara halva den här gången men vad jag blev besviken. Jag förstår att många mer lämpade deltagare tackar nej. Visserligen får deltagarna en härlig sommarvecka på ett slott och äter helt underbara middagar på tevetittarnas bekostnad men så räknar SVT också med att deltagarna ska berätta lite om sina egna livserfarenheter och ofta gråter den som har sin s k dag och ska tala om vad som hänt i personens liv. Men som sagt den här gången var inte deltagarna några höjdare precis. Den vars s k dag det var tyckte jag skämde ut sig genom sina sexanspelningar-
Det är många äldre som tittar och jag tror att dom som jag blev ordentligt sura.

Jättefin julafton om inte olyckan varit framme!

Min sambo o jag hämtades av ett barnbarn som körde oss till min son där en jättefin julafton väntade. Istället tack och lov för julmat bjöds vi först på obs äkta löjromsmacka o sedan på ljuvlig oxfilé o potatisgratäng. Mums! Men så hände olyckan, desserten som bestod av härlig glass med varma hällon + till min olycka italienska mandelskorpor, hårda som jänr, och då tog jag o bet i en och vad hände, en FRAMTAND GICK AV!!! Endast en stump i mitten återstod!!! Och vad gör man en julhelg? Åka till tandakuten kl 6 på julafton, nej, nej. Men varför i all världen är jag så urdum?? Kunde ha doppat skorpan i kaffet efter maten. Jag ser förskräcklig ut men måste försöka stå ut och äta på sidan några dagar. Men går den att laga?? Vet ej.

Dagens Nyheters feltryck!!

Jag hade satt in en annons i Dagens Nyheter, en In Memoriam-annons om en anhörig som gått bort just den 23 dec och som var född
1958 men vad stod i annonsen att den anhörige var född 1858, alltså
l00 år tidigare!!! Vad jag blev arg! Men på sätt och vis var det mitt eget fel eftersom jag inte kollat korrekturtexten ordentligt så fakturan måste jag väl betala. Folk ringde o påpekade felet, som gjorde hela annonsen och den var inte billig löjeväckande. Korrekturet visades i så
liten stil så det var nästan omöjligt att kolla på skärmen. Men hu vad det slarvas numera i dagstidningarna. Få någon rättelse under helgen är förstås också omöjligt!

Downton Abbey slut! Buhu!

För min del tycker jag att Downton Abbey är den bästa engelska serie som visats på teve men igår kväll lörd 22 dec tog serien slut. Vad hemskt tråkigt. Jag hoppas verkligen att det kommer nya avsnitt.
Den är så enormt välgjord och speglar med all sannolikhet den tid
som skildras. Men den blir kanske inte lika intressant om den ska skildra vår nutid?

Kommer Downton Abbey tillbaka??

Jag tycker som ofta ser på teve att Downton Abbey är en av Englands bästa teveserier men nästa gång är sista avsnittet för den här säsongen. Jättetrist. Den är så utsökt i sin miljö och alla spelar så trovärdigt man tror på vrje ord som sägs. Hoppas det kommer fler avsnitt!!

Usch, vad Plura ser tråkig ut!

I den spännande tävlingen På Spåret sjöng Plura, ja, han kanske sjunger bra men hu vad han ser tråkig ut. En kvinnlig sångare skulle aldrig få vara halvgammal, tjockmagad o klädd på det viset och få vara med i teveprogram också om hon sjöng underbart. Kvinnor har verkligen en press på sig att se söta och framförallt UNGA ut. Inte kul.

NU har snön och kylan kommit men stannar denna?

Jag måste säga att jag hatar kyla men är man just nu i Sverige kan man inte undgå vare sig snön eller kylan. T o m i Skåne där jag vuxit upp är det både kallt och snö. Nu jublar väl dom som inte tror på jordens uppvärmning och klimatförändringarna. Men dom tror jag själv på och också som påstås att vår temperatur kommer att stiga med fruktasvärda 4 gr, högst 2 kan vår planet stå ut med. Men det är förstås svårt att hävda detta när det är så här kallt. Ett gammalt ordspråk säger att Anders, dvs den 30 november, braskar = har köldgrader då slaskar julen, dvs får plusgrader. Får se om det stämmer i år.